Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\NewsNeon.gif

 

Na alle corona perikelen hopen we weer normaal open te blijven. Werken aan een goede weerstand en een gezonde leefstijl is waar wij voor staan.

We gaan niet mee in de sfeer van angst, onzekerheid en overal maar op vooruit lopen zonder enig bewijs. LEEF!!!!!!!!

Dus wil je bij ons komen sporten, dan een positieve blik en geen angsthazen!!

 

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\Happy-New-Year-Wallpaper-2020-free-download-700x321.jpg

We beginnen het jaar altijd goed met goede voornemens.

 

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\no meat3.jpgOns voornemen is om dit jaar iedereen mee te geven dat het beter en dus gezonder is om het vlees te laten staan of minderen en te vervangen voor plantaardige eiwitten.

Vlees werd altijd gezien als belangrijkste eiwitbron. Vlees stond voor kracht en nog steeds wordt gepromoot dat vlees voor echte mannen is. Je zou er sterker van worden en meer spiermassa mee opbouwen.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\bodybuilder 2.jpgBodybuilding stond vroeger synoniem voor veel vlees eten. De opbouw van spiermassa vroeg erom. De jaren van Arnold Schwarzenegger waren de echte vleeseters in zeer grote mate. Nu staan er bodybuilders op het podium die vegetariŽr zijn!

Nu blijkt wel degelijk dat vlees eten de nodige gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Ten eerste is ons darmsysteem niet echt geschikt voor vlees. Ons gebit is gemaakt om te malen. Dus niet voor vlees. Als ik mensen krijg die darmklachten hebben , dan adviseer ik ze als eerste om vlees en vleeswaren niet meer te eten. En zeker geen rood vlees. Het voedingscentrum adviseert om niet meer dan 500gram vlees per week te eten! In restaurants worden nog steeds steaks van soms wel 600gram geserveerd! Wij zeggen daarop dat nog minder gewoon beter en gezonder is.

Te veel rood en bewerkt vlees verhoogt de kans op gezondheidsproblemen zoals beroertes, diabetes, longkanker en darmkanker. Daarom zette de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in 2015 (! ) bewerkt vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen.

Een goed alternatief voor vlees zijn peulvruchten zoals kidneybonen, zwarte bonen, soja etc., linzen, kikkererwten en spliterwten worden gezien als de beste vervangers voor vlees door hun hoge vit.B12 gehalte en ijzer.

Eieren zijn ook een voedzaam en ook nog goedkoop alternatief.

Ook draag je een steentje bij aan het milieu aangezien megastallen niet meer nodig zijn en dus de CO2 uitstoot door dieren vermindert. De dieren horen een beter leven te krijgen en meer vierkante meters om op te groeien. Voor een kilo biefstuk moet de koe gemiddeld 25kilo voer eten. Driekwart van alle landbouwgrond op de wereld wordt gebruikt voor de productie van veevoer. Dus start vandaag nog en je zult zien dat zowel jij als de dieren er bij gebaat zijn!!

Magazine Bruist:

†††

†††