Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\NewsNeon.gif

 

Op 1 juli mogen we eindelijk weer naar binnen na een maand buiten sporten.

We hebben de trainingsruimte aangepast waardoor we op ruim 2 meter van elkaar sporten. Aangezien sporten altijd op afspraak gebeurt, zal dit ook goed verlopen. De ruimte is voorzien van een ventilatie systeem die dag en nacht de lucht zal verversen door aanvoer van verse buitenlucht en afzuiging van de binnen lucht.

We vragen iedereen om rekening met elkaar te houden en de regels te volgen.

Hieronder lees je het reglement voor corona, opgesteld door het RIVM;

 

•    Bij binnenkomst eerst handen ontsmetten

•    Na gebruik apparaat; handvatten zelf ontsmetten.

•    Houd 1,5meter afstand van je medesporter

•    Ben je grieperig of niet fit; dan niet komen sporten!

•    Na gebruik toilet, zelf deze ontsmetten.

•    Eigen handdoek gebruiken (ook op de zitting v/d apparaten!)  

•    eigen afval meenemen.

•    Blijf positief!

Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\Happy-New-Year-Wallpaper-2020-free-download-700x321.jpg

We beginnen het jaar altijd goed met goede voornemens.

 

Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\no meat3.jpgOns voornemen is om dit jaar iedereen mee te geven dat het beter en dus gezonder is om het vlees te laten staan of minderen en te vervangen voor plantaardige eiwitten.

Vlees werd altijd gezien als belangrijkste eiwitbron. Vlees stond voor kracht en nog steeds wordt gepromoot dat vlees voor echte mannen is. Je zou er sterker van worden en meer spiermassa mee opbouwen.

Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\bodybuilder 2.jpgBodybuilding stond vroeger synoniem voor veel vlees eten. De opbouw van spiermassa vroeg erom. De jaren van Arnold Schwarzenegger waren de echte vleeseters in zeer grote mate. Nu staan er bodybuilders op het podium die vegetariλr zijn!

Nu blijkt wel degelijk dat vlees eten de nodige gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Ten eerste is ons darmsysteem niet echt geschikt voor vlees. Ons gebit is gemaakt om te malen. Dus niet voor vlees. Als ik mensen krijg die darmklachten hebben , dan adviseer ik ze als eerste om vlees en vleeswaren niet meer te eten. En zeker geen rood vlees. Het voedingscentrum adviseert om niet meer dan 500gram vlees per week te eten! In restaurants worden nog steeds steaks van soms wel 600gram geserveerd! Wij zeggen daarop dat nog minder gewoon beter en gezonder is.

Te veel rood en bewerkt vlees verhoogt de kans op gezondheidsproblemen zoals beroertes, diabetes, longkanker en darmkanker. Daarom zette de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in 2015 (! ) bewerkt vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen.

Een goed alternatief voor vlees zijn peulvruchten zoals kidneybonen, zwarte bonen, soja etc., linzen, kikkererwten en spliterwten worden gezien als de beste vervangers voor vlees door hun hoge vit.B12 gehalte en ijzer.

Eieren zijn ook een voedzaam en ook nog goedkoop alternatief.

Ook draag je een steentje bij aan het milieu aangezien megastallen niet meer nodig zijn en dus de CO2 uitstoot door dieren vermindert. De dieren horen een beter leven te krijgen en meer vierkante meters om op te groeien. Voor een kilo biefstuk moet de koe gemiddeld 25kilo voer eten. Driekwart van alle landbouwgrond op de wereld wordt gebruikt voor de productie van veevoer. Dus start vandaag nog en je zult zien dat zowel jij als de dieren er bij gebaat zijn!!

Magazine Bruist: