TRAINING:

 

Je hebt je lichaam gekregen om te bewegen. Dat kun je zien aan je gewrichten, je spieren, je pezen en je mobiliteit.

Door te sporten smeer je de gewrichten, je lichaam wordt sterker en je gaat spieren opbouwen. Spieren vragen veel meer energie en door meer spieren te kweken zul je per dag meer energie verbruiken en daardoor zal geleidelijk aan je vetpercentage met de juiste voeding verminderen.

Sporten verhoogt de weerstand en stimuleert celvernieuwing. Zet iemand van 40 jaar die niet sport maar naast iemand van 40 jaar die wel sport en je ziet een duidelijk verschil! Zowel lichamelijk als in uitstraling. Sporten dus!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die 2 à 3 keer per week sporten, 40% minder kans hebben op kanker en hart – en vaatziekten. Je hoge bloeddruk zal dalen, je gewrichtsproblemen zullen minderen en doordat je gewicht afneemt door sporten en juiste voeding zul je minder hoeven te spuiten voor je suiker en uiteindelijk kun je zelfs van de insuline afkomen mits het niet erfelijk is maar puur door overgewicht. Met deze gegevens moet het eigenlijk geen vraag meer zijn waarom we moeten bewegen maar is het een noodzaak voor onze gezondheid!

We gaan een combinatie doen van cardio training om je hart en longen sterker te maken en krachttraining. Denk bij krachttraining niet meteen aan zware gewichten en bodybuilding want dat is absoluut niet aan de orde. We bouwen alles rustig op en maken het lichaam langzaam maar zeker sterker en weerbaarder.

De meeste mensen kiezen in de sportschool voor de cardio apparatuur in de veronderstelling dat het dé vetverbrander is.Wil je dat bereiken, dan moet je minimaal anderhalf uur op het apparaat blijven staan. Je lichaam schakelt pas over op vetverbranding bij een langzame en langdurige beweging.

Wij leggen de nadruk op de beenspieren.De beenspieren zijn grote spiergroepen, door die aan te spreken verbrand je dus veel calorieën. Plaatselijk vet verbranden kan niet, je kunt niet door buikspieren te trainen het vet op je buik kwijtraken. Het vet op je buik is een reserve, het is daar opgeslagen en door te trainen spreek je deze reserve aan en zal het verdwijnen.

Het belangrijkste is dat je bij je training een personal trainer hebt die erop toe ziet dat je de oefening goed doet en dat je optimaal traint. Je komt op afspraak waardoor er voldoende aandacht is om jou te begeleiden om zo samen tot een goed resultaat te komen.