VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK:

Wendy Roks: -38kg

                                                                                                                                                      

Na lang tobben met mijn gewicht ben ik eind oktober 2020 bij Ferry en Rita terecht gekomen. Ik zat zoals elke week gezellig bij lunchroom Mitzy te lunchen samen met mijn zus en zij vertelde mij dat ik nu echt iets aan mijn gewicht moest gaan doen voordat ik helemaal dicht zou groeien. Gaby, die daar werkt en ook daar sportte vertelde dat ik Ferry en Rita moest bellen om een afspraak te maken. Zo gezegd, zo gedaan en een week later zat ik in de sportschool aan tafel met Rita die mij vroeg wat ik wilde. Ik wilde graag mijn overtollige kilo's kwijt en een gezond lichaam terug. Ik ben nu een jaar en drie maanden bij Rita en Ferry aan het sporten en je kan ze echt voor alles bellen of appen en je krijgt altijd antwoord terug. Hun hebben mij geholpen met de voeding en sporten en ik ben nu in totaal bijna 38kilo kwijt, supertrots ben ik op dit resultaat maar ik ben er nog niet. Samen met hun ga ik ervoor om de laatste kilo's eraf te trainen en dit gaat mij zeker lukken. Ik ben echt overal geweest om mijn gewicht kwijt te rakenen heb al heel veel sportscholen gehad om mijn doel te behalen maar viel vaak 10kg af en kwam er weer 20kg bij. Ik raad iedereen aan die gewicht wil kwijt raken om hier eens te komen kijken. Want echt waar; en operatie is niet nodig, met gezonde voeding en bewegen kun je al je doelen bereiken.Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\hartje.png

Ellen Kommers: -25kg

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\Ellen.jpg

Ik ben Ellen. Ik ben in januari 2019 begonnen bij slimfit. Ik was net 40 en zag ineens dat het anders moest.

Ik was te zwaar en vooral niet fit. Alles was te zwaar en vermoeiend. Mijn schoonzusje sportte hier al met een goed resultaat. Na een jaar had ik mijn doel bereikt! Ik ben bijna 25 kilo afgevallen en voel me super fit! Ik ben zelfs gaan hardlopen. Rita en Ferry hebben me super goed begeleid!! Voedingschema werkt heel goed. Ik heb geleerd hoe ik moet eten en wat. En dat is eigenlijk allemaal gezond. Ik heb nooit honger. Met het sporten heb ik een goede begeleiding gekregen.  Ze houden alles in de gaten en leggen alles uit. Wat ik super fijn vind, is dat ik geen vast schema krijg, maar iedere keer zeggen ze persoonlijk wat je moet doen. Ik blijf hier sporten. Nu begeleiden ze me om op gewicht te blijven. Ik ben super blij!!!

 

Mariella van Rijsewijk: -20kg

Al zoveel geprobeerd, maar vaak zonder of voor korte tijd resultaat.

In september 2020 heb ik kennis gemaakt met Ferry en Rita. Na de uitleg was ik erg gemotiveerd maar had nog wel een etentje en high tea gepland staan, wat mag ik dan eten?Nou, zei Rita, “misschien is het dan beter om daarna te beginnen”. Wat? Nee hoor, dat wilde ik niet. Dan kwam kerst eraan en zo is er altijd wel een excuus om later te beginnen.Dus 4 september was mijn eerste weeg-en meetmoment. Schrikken! Maar met goede moed en volle enthousiame ben ik eraan begonnen. Geluk bij een ongeluk was toen de lockdown, dus de etentjes gingen niet door.

Het onregelmatig werken was ook geen excuus. 4 eetschema’s voor een vroege, late, nachtdienst en vrije dag. Zo weet ik precies wat ik wanneer mag eten. En dan het sporten erbij. De ene keer ging het wat beter dan de andere keer.Thuis eten ze gewoon mee. Regelmatig stuurt Rita weer een lekker recept door, vaak voor het avondeten, maar ook voor tussendoortjes. Er zijn al heel wat favorieten gerechten hier.

Maar het wekelijks wegen, de meetmomenten, de afsprakenagenda (“wanneer kom je weer sporten”) en de verhalen van anderen geeft een enorme stimulans, een stok achter de deur. En ja, die heb ik nodig.Maar met resultaat! ; Juli 2021 was er 20 kg af en ben ik ruim 10% vet kwijt.Na elk meetmoment heb ik thuis een foto gemaakt, zo kon ik de verschillen goed bijhouden wat ook weer mooi was om te zien. Nooit gedacht dat ik dit kon, maar het is gelukt!

 

GertJan Glasbergen: van 132kg naar 77kg...

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\GertJan voor en na.jpg

Een ongezonde leefstijl en daardoor zwaar overgewicht, zorgde ervoor dat bij GertJan alles in zijn lichaam verstoord raakte.

Hij voelde zich vermoeid en niet lekker en bracht een bezoek aan de dokter. Die stelde eerst een bloedonderzoek voor. Uitslag: alles in zijn lichaam functioneerde niet meer, alleen zijn nieren werkten nog goed. Leverwaarden slecht, bloeddruk te hoog, suiker te hoog, kortom, als hij zo door zou gaan zag het er niet goed uit. De dokter gaf aan medicijnen te kunnen geven maar wilde dat niet omdat hij gewoon moest afvallen en dat zou zijn klachten verhelpen. Dus gezond eten en meer bewegen. GertJan zijn record frikandel speciaal eten stond op 23 stuks (!) Nu was het de hoogste tijd die te laten staan en af te gaan vallen. Na 2 maanden moest hij weer terug op controle. Zijn vrouw Jacomien sporte al bij ons en die zei dat als de bloeduitslag goed was, GertJan diezelfde avond weer een frikandel speciaal zou eten.... Hij kwam bij de dokter voor wederom de uitslag van het bloedonderzoek en alles was weer goed!! Bloeddruk normaal, leverwaarden goed, suikerwaarden goed. Kortom, GertJan heeft nooit meer een frikandel aangeraakt. Hij voelde zich goed, veel fitter en sport nu bij ons om meer spieren op te bouwen. Hij leeft nu super gezond en voelt zich zo veel beter!

 

Patricia Withagen, -20kg

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\patricia voor.jpg

Eind maart 2017 kwam ik thuis van het werk, kostte het mij veel energie de trappen naar mijn appartement op te lopen en eenmaal die 62 treden te hebben gehad, plofte ik binnen neer op de bank. Energie voor de rest van de avond was er niet meer. Dit was niet de eerste keer dat ik zo thuis kwam en ineens kwam het besef dat het ook niet de laatste keer zou zijn. Als ik doorga met leven zoals ik nu doe, word ik nooit gezond oud.

 

Het drong tot mij door dat het roer om moest, dat ik te veel kilo’s meedraag was mij al lang duidelijk, maar dat mijn energie om nog iets te ondernemen na een werkdag, langzaam minder werd, vond ik nog pijnlijker. Mijn schoonzusje sportte al bij  ‘Slim’ met goed resultaat, dus ik besloot daar maar eens te gaan informeren.

 

De volgende dag stapte ik binnen bij Rita, werd warm ontvangen en het voelde voor mij direct goed. Een kleine sportschool met altijd een trainer aanwezig en een gezellige ontspannen sfeer hing er. Rita gaf uitleg over hun werkwijze, eetschema, sporten en de ‘stok achter de deur’ van het afsprakenboek. Ik kon niet wachten om te starten. Gelijk een afspraak gemaakt voor 7 april, dan werd mijn eetschema opgesteld, werd ik opgemeten door Ferry en mocht ik gelijk gaan sporten.

 

Wat waren die eerste weken zwaar, conditie was er bij mij gewoonweg niet. Ik sportte eerder op een andere sportschool en fiets veel, dan verwacht je toch iets van conditie te hebben, dat valt tegen. Met pijn en moeite kon ik wandelen op de loopband en voorzichtig traplopen(de step), om over het roeien en de cross maar te zwijgen. Ik moest ook even wennen aan het eetschema, wat eigenlijk vrij simpel is, en vooral niet vergeten water te drinken! Spierpijn, nog meer spierpijn, verleidingen en keuzes met eten, het ‘waar ben ik aan begonnen gevoel’, alles heb ik dapper doorstaan. Van begin af aan heb ik mij voor 100% ingezet en tot op de dag van vandaag volgehouden.

 

Langzaam veranderde ik, werd mijn lichaam slanker en sterker, groeide mijn zelfvertrouwen. Het regende complimenten in mijn omgeving, voor het eerst straal ik van trots. Wat voel ik mij goed en wat heb ik een energie! In juli 2018 bij de vijfde meting was mijn vetpercentage goed, zelfs 1% onder wat ik zou mogen hebben. In totaal ben ik ruim 20 kilo afgevallen.

 

Nu, september 2018, zijn sporten en voeding een belangrijke routine in mijn leven geworden. Trouw blijf ik minstens twee keer in de week sporten, blijf ik werken aan mijn conditie en kracht. Steeds mijzelf verder uitdagen en het plezier dat ik in het sporten heb lijkt alleen maar groter te worden.

 

Ik had en heb mijn strijd naar een gezonder, fitter leven zelf in de hand, echter zonder de begeleiding van Rita en Ferry was het waarschijnlijk nooit zo goed gelukt. Dank jullie wel daarvoor!

 

Dian Heijnen, -36kg en gelukkig.

    Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\Dian voor.jpg   Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\Dian na 2018.jpg

In december 2015 werd ik op een nogal brute wijze geconfronteerd met de beperkingen van mijn lichaam. Na een controle en voorbereidingen op een nogal onschuldige operatie werd ik terug geroepen naar het ziekenhuis. De operatie kon en mocht niet doorgaan vanwege foute bloedwaarden. De prognose was niet best als het zich zo door zou zetten. De toestand van mijn lever was zorgwekkend. Naar verloop van tijd bleek dat ik NASH had, een niet alcoholische leververvetting. Dit waarschijnlijk veroorzaakt door mijn overgewicht.

Ik had achteraf gezien roofbouw gepleegd op mijn lichaam de laatste jaren en aangezien bleek dat ik een emotie eter was ging mijn gewicht de verkeerde kant op. Het eerste advies dat ik kreeg was dan ook 'afvallen!'. Eerlijk gezegd niet vreemd met een lengte van 163cm en een gewicht van 96kg.

Ik verdiepte mij in de mogelijkheden. Je raakt de weg kwijt op internet. Er wordt zoveel beloofd; mensen die zonder lijnen kilo's afvallen of met shake's. Ik wist dat dat niet verstandig was. Daarnaast ben ik bekend met een aandoening aan mijn schildklier waardoor ik dacht dat afvallen voor mij niet meer mogelijk was. Tot ik via via van iemand een tip kreeg over Slim Afslank- en fitcentrum. Na mijn eerste intake in november 2016 werd er duidelijk gesproken over mijn problemen en de plan van aanpak. Alles valt of staat natuurlijk ook met je eigen motivatie. Ik ben niet alleen veel afgevallen maar heb ook geleerd hoe mijn overgewicht is ontstaan en hoe mijn lichaam werkt. Ik heb de knop om kunnen zetten en dat heeft mijn leven echt verandert. Tijdens dit proces heb ik geen honger gehad . Ik ben juist meer gaan eten en voel me beter dan ooit. Ik ben in november 2016 begonnen, in april 2017 waren de ontstekingswaarden weg en in december 2017 ben ik weer gezond verklaard. Buiten dat ik mijn kilo's ben kwijtgeraakt ben ik ook gelukkig geworden met mezelf en heb veel meer energie gekregen waardoor het leven een stuk aangenamer is geworden!

     

   

Sophie:

   Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\sofie voor.jpg   Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\sofie na.jpg

2 juni ’15. In gesprek met vrienden heb ik het over mijn leven als volslanke dame die jarenlang als plussize model door het leven wandelt. Mijn leuk Bourgondisch leven wat bestaat uit, 3 prachtige kinderen, een leuke man naast mij, mijn gezellige vriendengroep en een fulltime job, heeft een boost nodig. Het volslank zijn ben ik een beetje beu.  Zij geven mij de tip om naar Rita te gaan.

3 juni ’15. Stoutmoedig ga ik op de fiets en stap dan, voor mij  de hele hoge drempel over. Ik werd hartelijk ontvangen door Rita. Samen het gesprek aangegaan en mijn besluit stond vast. Ik wilde mijn conditie verbeteren en kleinere maat kleding kunnen kopen.

4 juni ’15. Juf Rita staat klaar voor mij met haar sportschema. Maar eerst op de weegschaal voor het startgewicht. Oh my god. Het zijn 3 cijfers. Dat was confronterend om te zien. Eigenlijk wist ik dit wel ergens. Maar mijn weegschaal heb ik verstopt. Jarenlang niet meer op gestaan.  Het was echt D-day voor mij.  Samen met juf Rita gestart met het sporten en  voedingsadviezen gekregen. Vanwege mijn onregelmatig werk heb ik voor de vroege, late en nachtdiensten een voedingsschema gekregen. Juf Rita en Ferry zijn streng, rechtvaardig, eerlijk, soms slavendrijvers maar altijd motiverend. Steeds word er gekeken wat werkt en wat niet. Is het nog vol te houden of wat kan anders? Sporten op maat!!

24 maart ’17. Ik ben 40 kilo lichter, bijna mijn streefgewicht bereikt. Superblij met deze prestatie. Dit had ik nooit verwacht. Iedereen, inclusief mijn persoontje stonden nogal sceptisch tegenover mijn sportschoolavontuur. Immers, ik keek altijd naar sport. En afvallen? Nee joh, mijn sociaal leventje vond ik veel te leuk om af te vallen.

Nog steeds verbaas ik mijzelf over dit resultaat. Het sporten vind ik leuk! Ik mis het zelfs als ik niet geweest ben en het eten gaat erg goed. Nog steeds heb ik mijn leuk Bourgondisch, sociaal leventje en mijn doelen behaald.

 

        

Carla Blaaubeen, 51 jaar, huisvrouw;

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\Carla Bla.jpg

''Mijn naam is Carla Blaaubeen en ik ben 51jaar. Een aantal jaren geleden werd er bij mij diabetes type 2 vastgesteld. Meteen kwam daar het probleem van overgewicht om de hoek kijken. Door een folder van Slim ben ik een kijkje gaan nemen bij hun sportcentrum. Na een goed gesprek en een eetschema ging ik aan de slag. Trainen onder begeleiding in combinatie met het eetschema heeft voor mij veel betekend. Ik viel ruim 16 kilo af, mijn conditie werd beter en mijn medicatie werd steeds minder. De suiker waarde is nu dusdanig laag dat medicatie voor de suiker niet meer nodig is, voor cholesterol is het gehalveerd en voor de hoge bloeddruk slik ik helemaal geen medicijnen meer. Dit was niet gelukt zonder afvallen en sporten. Ik weet dat ik het zelf heb gedaan maar zonder hulp en motivatie was het niet gelukt."

 

Coerd Priem, 22jaar, hovenier/stratenmaker;

   Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\Coerd 1.jpg   Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\Coerd 2.jpg      

Ik ben Coerd, ik kom uit Stavenisse. Twee jaar geleden ben ik bij Slim gekomen, samen met mijn broer Klaas-Jan. We zijn ieder in 3maanden tijd 20kilo afgevallen. Toen ik begon met afvallen had ik een vetpercentage van 25% en dat is nu 11%! Voordat ik begon at ik weinig boterhammen, geen fruit en veel chips, chocolade en koekjes.Toen ik hier begon heb ik voor mezelf de knop omgezet, ik plofte, zo'n buik had ik.Ik dacht bij mezelf, 'hier moet wat aan gedaan worden Coerd!' Na het afvallen ben ik nu alweer een tijdje bezig met krachttraining. Ik heb van Ferry geleerd dat afvallen en spieren opbouwen niet samen gaan. Voor afvallen is er een beperkte energie inname en op het moment dat je spieren gaat opbouwen heb je meer bouwstoffen nodig (meer voeding dus) en moet ik zwaarder trainen. Nu eet ik meer, veel fruit en is het nu de bedoeling dat ik weer aankom maar dan in spieren en niet in vet!

 

Lilian van Eekelen:

   Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\Lilian voor (1).jpg   Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\Lilian na.jpg

Hallo, ik ben Lilian. Ik ben begonnen bij Slim in april 2012 via een advertentie in de Bode. Ik had een heel ongezonde leefstijl; Slecht eten, weinig bewegen, had daarbij een hoge bloeddruk en woog veel te veel. Tijd voor actie dus. Door goed te sporten en goed eten en te luisteren naar Ferry en Rita is er inmiddels 35kg af in 11 maanden. De hoge bloeddruk is weer normaal en ik voel mezelf een heel stuk beter en fitter. Ik raad iedereen aan er ook iets aan te doen, het heeft resultaat!

      .............Ben jij hier de volgende? Start vandaag nog en je zult zien dat het voor jou ook werkt!...

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Users\Administrator\Documents\websiteslimafslankfitcentrum\www\images\vrouwen26.gif